Het gaat vooruit met Klooster-Bredelar! De restauratie van de zuidvleugel is het eerstvolgende grote project van de Förderverein. Daardoor zal het aanzicht van het vroegere kloostergebouw, gezien vanaf de Sauerlandstraße/B7, aanzienlijk veranderen en verfraaien. Er zijn omvangrijke ingrepen gepland, om dit volgende deel van het complex voor het publiek toegankelijk te maken.

De website is vernieuwd

Fractaal 2013 16 w

(14 november 2017)

Gisteren besloot het bestuur van de Stichting van den Broek-Nolte een sculptuur aan te kopen van de kunstenaar Sjoerd Buisman, uit de tentoonstelling Natura 2017 .

Het gaat om de sculptuur "Fractaal Werk 2013/16", op deze foto te zien zoals hij stond opgesteld in de tentoonstelling.

De sculptuur is representatief voor het oeuvre van Buisman. Een oeuvre dat zich ontwikkelde van Phyllotaxis naar Fractaal via de spiraal.

Dit beeld is gemaakt van gelast staal, en is de eerste uit een oplage van drie.

Hij staat op dit moment nog niet opgesteld in Bredelar, het wachten is op de afbouw van de nieuwe tentoonstellingshal.

 

 

 

 

Fractaal Werk 2013-16

Sjoerd Buisman

Gelast staal 291 x 95 x 95 cm

Collectie Van den Broek-Nolte

Bruikleen aan Kloster Bredelar

 

Deze sculptuur, eenvoudig ‘Stier’ getiteld, is de eerste sculptuur in het toekomstige sculptuurcentrum Klooster Bredelar, een Nederlands-Duits samenwerkingsproject, geïnitieerd door de Stichting Van den Broek-Nolte.

Op zondag 21 juni 2015 werd tijdens een kleine plechtigheid de sculptuur "Stier" van de Madfelder beeldhouwer Boris Sprenger, overgedragen aan Klooster Bredelar in langdurige bruikleen.

Vanaf het begin dat een tentoonstelling in Bredelar aan de orde was, sprak ik met Jeroen Damen over de mogelijkheid die tentoonstelling te bouwen als een gedicht.
Het mooie aan een gedicht is dat ieder enkel woord van invloed is op hoe de andere woorden gelezen worden. En dat alle enkele woorden bijdragen aan het geheel. De betekenis van het geheel kan een andere zijn dan de enkele woorden doen vermoeden.

Wij bieden graag een stageplaats aan in ons project Sculptuur-Bredelar aan iemand die meeloopt in alle facetten, beleidsmatig, administratief en communicatief, en een zelfstandig klein onderzoek verricht op een van de facetten van het project.